4 batang serai
2 ½ cm kunyit hidup
2 labu bawang putih
2 sudu kecil garam
4 sudu besar gula1 sudu besar minyak1 sudu besar kicap cair
4 sudu besar gula1 sudu besar minyak1 sudu besar kicap cair
30 batang lidi buluh
Cara:
Serai, kunyit dan bawang putih hendaklah dikisar halus terlebih dahulu. Hiriskan daging ayam sebesar 1 1/2 cm x 2 1/2 cm. Perapkan hirisan ayam tadi bersama bahan-bahan yang telah dikisar halus sebelumnya tadi. Masukkan bersama garam, gula, kicap cair dan minyak. Biarkan selama 2 jam. Cucukkan pada lidi sebelum dibakar menggunakan arang.
"LUV U MAMA....NTI KITA BAKAR SATAY LAGI YER!!.."fr:,Walid n Zaara.
Serai, kunyit dan bawang putih hendaklah dikisar halus terlebih dahulu. Hiriskan daging ayam sebesar 1 1/2 cm x 2 1/2 cm. Perapkan hirisan ayam tadi bersama bahan-bahan yang telah dikisar halus sebelumnya tadi. Masukkan bersama garam, gula, kicap cair dan minyak. Biarkan selama 2 jam. Cucukkan pada lidi sebelum dibakar menggunakan arang.
"LUV U MAMA....NTI KITA BAKAR SATAY LAGI YER!!.."fr:,Walid n Zaara.
0 ulasan:
Catat Ulasan