Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, April 15, 2014

SELEPAS BEBERAPA TAHUN...



Pejam celik- pejam celik ropanya dah hampir

3 tahun meninggalkan dunia blogging..dari anak sorang,skang dah 3...

Ini laa Mashark family yang terkini...

DANNNN...

selepas beberapa tahun jg Mashark family tidak suda di bumi SEMPORNA,SABAH...

Kami dah dpt dapat pindah balik berkhidmat di KEDAH!!!





zwani.com myspace graphic commentsThank You 

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK KEPADA SAHABAT2 RAKAN GURU DI SK PEKAN SEMPORNA II...KENAGAN BERSAMA KALIAN XDAPAT DILUPAKAN...


SEMOGA KITA SEMUA DAPAT DIPERTEMUKAN LAGI DIMASA AKAN DATANG..INSYAALAH...

Rabu, Mac 14, 2012

SETIAP 07 MAC..




Adik yang tumpang sekaki..nti tggu 02MEI turn adik lak yer...


















































07MAC GENAP UMO KAKAK 4 TAHUN...

so walid n mama plan tempah kek n wat mkn2 skit...mama msk nsi daging + cicah air asam + ayam goreng...ALHAMDULILLAH ...sedap n sgt2 mengenyangkan!!!




sbnarnya hari skola 7hb tu...makanya sebelah mlm lah bru dpt sambut besday kakak tu dgn acara potong kek HELLO KITTY FRESH CREAM VANILLA FLAV...



woowww...SELAMAT MAJU JAYA DI DUNIA MAHUPUN AKHIRAT N CERIA2 SELALU YE KAKAK!!!


HEPI BIRTHDAY............




NEXT BIRTHDAY.....AHMAD FEERAS > MEI.....

WALID..................> JULAI....

MAMA..................>SEPTEMBER......



Sabtu, Januari 28, 2012

MASHARK.BLOGSPOT KEMBALI LAGI...!!!



ALHAMDULILLAH..dah hampir dua thn xupdate blog ni...bkn xmau tp...

sebelum ni xdpt nak upload pics..asik2 wat catatan je tanpa gmbr...coz???myb tech prob kot...


..Tp hrini cuba upload gmbr yg hapening di sebelah ni,ok la plak>>>>he3...gumbiranya klu tech prob dh settle...


YAHOOOO...

Ahad, Ogos 08, 2010

AHLAN YA RAMADHAN....RAMADHAN DATANG LAGI...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Isnin, April 26, 2010

ZAARA TOYS COLLECTION


ZAARA TOYS COLLECTION yang dah pun memulakan operasi jualan koleksinya pada REGATTA LEPA SEMPORNA pada 23-25 April 2010 yang lepas...
Perniagaan yang bermula pada jam 8.00 pagi itu menerima kunjungan ramai peminat toy yang xputus2 hingga ke petang...
Kedudukan gerai yang strategik berlatar belakangkan laut dgn pemnandngan yg cantik mampu menarik perhatian orang ramai berkunjung ke gerai ZAARA TOYS COLLECTION ini...

TQVM to ZAARA n MAMAZAARA yang telah meluangkan masa utk mjaga gerai n bersama2 melayan orang ramai yang datang berkunjung...

Tima Kasih juga kpd PAPAICHA yang telah mberikan idea utk saya memulakan perniagaan ini..TQVM...

Kpd kengkawan yang dah pun mbeli toy(s) di ZAARA TOYS COLLECTION ni..harap anda berpuas hati dgn layanan kami...



:: TQVM from WALIDZAARA::

Sabtu, Mac 20, 2010

ZAARA MASHRYN MASHARK turn 2..

07 Mac 2010 :...Genap Zaara berumo 2tahun...pejam celik pejam celik dh tinggi ghenjong org kata ank dara Mama n Walid nie...

HAPPY BIRTHDAY ZAARA....

Macam biasa,setiap kali bthday mesti ada kek..so kali kali ni tempah kek BLUEBERRY CHEESE CAKE...mmg sedap!!!

Tghari tu makan kek n laksa yang Mama wat..
malamnya lak MASHARK'S FAMILY dinner Steamboat kat Seafest Hotel....




>Time ni bru berumo 3month++....dh blh meniarap..pandai senyum..gigi xtumbuh lagi...makan pun yg mana disuap itu lah yg di makan...rambut lak masih pendek lagi..





>Harini 0703 2010 Rambut pun dh paras bahu...dh pandai pilih nak makan pe..rini dpt makan kek,mmg her favourites.

>aikkk..naper cover campus life mag lak..???



>Cepat potong kek tu yer...xsbr nak menikmati keenakkannya...

Jumaat, Mac 12, 2010

SURAT AYANG UTK ABANG...

Dear abang

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini.... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam..... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?



Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG



:-dipetik dr http://5qsattar.blogspot.com/2010/02/surat-ayang-untuk-abang.html

Selasa, Mac 09, 2010

Nak sgt Mashark add gmbr setipa kali post entry2 baru...
tapi xtau pasaipa xleh add gambr...
so 2-3 entry sblm ni post artikel dr paper jer..
boring laaa klu asyik2 copy paste jer kan???
actually byk cerita n gmbr2 tbaru nak post...
tp disbbkan masalah ni,xdpt lah lg..


SEMALAM TGK BIGGEST LOSER ASIA FINALE...
SANGGUP TGGU JAM 10.15MLM WLUPUN MNGANTUK SESGT...
SOKONG CARLO SBNRNYER...
TUT2 DPT KAT DAVID...cisss...

Selasa, Mac 02, 2010

SATU LAGI SISTEM AMARAN AWAL TSUNAMI DIPASANG.

Boya laut kesan ombak besar diletak dekat Pulau Sipadan

GEORGETOWN: Satu lagi Sistem Amaran Awal Tsunami Kebangsaan (SAATNM) atau boya laut akan dipasang di perairan Semporna berhampiran Pulau Sipadan, Sabah dalam tempoh tiga bulan lagi. Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (Mosti), Datuk Seri Maximus Ongkili, berkata pemasangan boya itu menjadikan jumlah keseluruhan empat buah termasuk di Pulau Rondo, Aceh, Indonesia; perairan Pulau Layang-Layang, Sabah dan Laut Sulu.

Katanya, kos pemasangan boya keempat yang mampu mengesan gelombang ombak berupa tsunami sama seperti sebelumnya iaitu RM1 juta. "Apabila pemasangan selesai dengan persetujuan Majlis Keselamatan Negara (MKN), ia boleh memainkan peranan penting di barisan paling hadapan dalam memberi amaran kepada penduduk sekitar perairan yang mungkin terancam. "Penduduk di bahagian Pantai Timur Sabah lebih mudah terdedah dengan ancaman tsunami yang mungkin boleh meragut nyawa dalam jumlah yang tidak boleh dibayangkan seperti berlaku pada 2004," katanya ketika ditemui selepas merasmikan bangunan baru Jabatan Kimia Malaysia (Kimia) Pulau Pinang di sini, semalam.

Sabtu, Februari 20, 2010

GURU EDAR DADAH????

Guru edar dadah idam hidup mewah

Oleh Mohamed Farid Noh
mfarid@bharian.com.my

BATU PAHAT: Seorang guru sains di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) di Rengit, di sini, ditahan polis, Rabu lalu selepas dipercayai mengedar dadah secara sambilan kerana mahu menjalani kehidupan mewah dan bergaya.

Guru lelaki berusia 31 tahun itu baru berjinak-jinak dalam pengedaran dadah kira-kira dua bulan lalu dan menggunakan kereta Proton Savvy miliknya untuk menghantar sendiri bekalan apabila menerima tempahan.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Ibrahim Mohd Aris, berkata kegiatan guru lelaki itu akhirnya dihidu polis apabila dia ditahan kira-kira jam 10 malam dalam satu sekatan jalan raya di sekitar daerah ini, Rabu lalu.


Beliau berkata, pihaknya menerima maklumat seorang guru menjadikan keretanya sebagai tempat

menyimpan dan membawa bekalan dadah kepada pelanggan.

Katanya, dalam sekatan jalan raya itu, kenderaan guru terbabit ditahan polis dan hasil pemeriksaan yang dilakukan polis menemui satu paket dadah dipercayai jenis heroin seberat 16.6 gram di dalam keretanya.

"Pemeriksaan ke atas lelaki itu mendapati dia tidak mempunyai sebarang rekod jenayah. Namun, dia mengaku menjual dadah dengan alasan mahu menambah pendapatan. Hasil siasatan juga mendapati guru berkenaan masih bujang dan sudah mengajar di SJKC itu sejak sembilan tahun lalu," katanya di sini, semalam.

Ibrahim berkata, lelaki terbabit kini ditahan reman mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952, yang boleh membawa hukuman gantung sampai mati, jika sabit kesalahan.

Dalam perkembangan lain, beliau berkata, empat lelaki ditahan di sebuah rumah di Kampung Solok Wan Moh, di sini, pada jam 1.40 pagi kelmarin, selepas disyaki terbabit dalam kegiatan pengedaran dadah.

"Hasil maklumat orang ramai, polis membuat serbuan di rumah itu dan menahan empat lelaki berusia antara 24 dan 33 tahun.

"Pemeriksaan di dalam rumah itu membawa kepada penemuan dua paket dadah dipercayai heroin seberat 528 gram bernilai kira-kira RM14,000. Semua lelaki itu kini ditahan reman bagi membantu siasatan yang dilakukan mengikut Seksyen 39B ADB 1952," katanya.


Berita Harian Online: 20 Februari 2010